Uitvaartbegeleiding op maat!

 Maak nog één herinnering samen

 Een onvergetelijk afscheid

 Dementievriendelijke uitvaartzorg

Wat kost een uitvaart?

Een vraag die mensen stellen en terecht. Gelukkig kan daarop niet zomaar een antwoord gegeven worden. Gelukkig? Ja want een uitvaart is maatwerk. In een gesprek, na overlijden van uw dierbare of op voorhand, nemen we samen uw wensen door en op basis daarvan krijgt u een indicatie van de kosten die u kunt verwachten.  In dat gesprek benoem ik graag verschillende mogelijkheden die ieder hun eigen kosten met zich meebrengen, zodat u een keuze kunt maken waaraan u wel en waaraan u geen of niet teveel geld wilt uitgeven.

Tarieven crematie

Voor een crematie waarbij 50 personen aanwezig zijn bij de afscheidsdienst en de nazit kunt u rekening houden met een bedrag van circa € 6000,00 waarbij de volgende aspecten zijn inbegrepen:

-De uitvaart wordt geregeld, alle formaliteiten worden geregeld, u wordt begeleid bij de verzorging van de uitvaart en het afscheid en dat afscheid geven we vorm zoals u wilt
– Begeleiding op de dag van afscheid
– De verzorging van de overledene
– Een opbaring op de thuislocatie
– Een massief naaldhouten uitvaartkist
– Staatsievervoer op de dag van afscheid naar het crematorium
– 50 rouwkaarten naar keuze, bijvoorbeeld met foto
– 50 enveloppen
– 50 postzegels en twee rouw-verzendenveloppen
– Crematie met plechtigheid en nazit
– Voor 50 personen koffie en cake
– Een condoleanceregister
– Een bescheiden bloemenarrangement

Tarieven begrafenis

Voor een begrafenis ligt het bedrag doorgaans hoger omdat dan de kosten voor een deel bestaan uit grafkosten. Een monument laten plaatsen op het graf brengt ook kosten met zich mee. Per gemeente en per begraafplaats zijn de bedragen verschillend.

Als voorbeeld berekenen we de kosten van een begrafenis met een dienst in Zevenberg en begraven in een graf op de naastgelegen begraafplaats Fluitenberg. In dit voorbeeld is uitgegaan van een enkel graf voor de duur van tien jaar. U kunt dan rekening houden met kosten van circa € 7400,00 en daarbij komt dan nog wel het monument dat u kiest en de vergunning die de gemeente daarvoor afgeeft. Wat is inbegrepen in dit voorbeeld:

-De uitvaart wordt geregeld, alle formaliteiten worden geregeld, u wordt begeleid bij de verzorging van de uitvaart en het afscheid en dat afscheid geven we vorm zoals u wilt.
– Begeleiding op de dag van afscheid
– De verzorging van de overledene
– Een opbaring op de thuislocatie
– Een massief naaldhouten uitvaartkist
– Staatsie vervoer op de dag van afscheid naar het crematorium
– 50 rouwkaarten naar keuze, bijvoorbeeld met foto
– 50 enveloppen
– 50 postzegels en twee rouw-verzendenveloppen
– Afscheidsdienst in Uitvaartcentrum Zevenberg
– Een enkel graf voor tien jaar op begraafplaats Fluitenberg
– Dragers
– Openen en sluiten van het graf
– Na de grafloop een nazit met voor 50 personen koffie en cake
– Een condoleanceregister
– Een bescheiden bloemenarrangement

Het is altijd mogelijk om al bij leven een gesprek te hebben waarin we uw wensen en de mogelijkheden bespreken zodat u inzicht hebt in wat er kan en welke kosten daaruit voortvloeien. Werken vanuit een budget is ook echt mogelijk; samen halen we het maximale eruit.

Een mooi afscheid zit hem niet in het bedrag dat de uitvaart kost!

Bloemen uitvaart Drenthe

Verzekering

U bepaalt zelf wie u begeleidt bij het afscheid, ongeacht waar u verzekerd bent.
U kiest de uitvaartbegeleider die bij ú past.

Wanneer u een kapitaalverzekering heeft, dan wordt er een geldbedrag uitgekeerd, dit bedrag kunt u terugvinden op uw polis.

Er zijn ook naturaverzekeringen, dat is een pakket van diensten. De verzekeraar zal dan een bepaald bedrag uitkeren wanneer u geen gebruik maakt van hun diensten. Ook dit bedrag kunt u terugvinden op het overzicht van uw verzekeraar.

Soms is er een lidmaatschap van een vereniging, het is goed om even na te gaan wat er uitgekeerd wordt. Als u wilt, neem ik voor u contact op met de verzekeringsmaatschappij, om het overlijden te melden en het verzekerde bedrag te laten uitkeren.

In alle gevallen geldt, u mag zelf kiezen wie het afscheid begeleidt. De kosten van de uitvaart houden we gedurende het hele proces nauwlettend in het oog: u weet waar u aan toe bent.

Wilt u meer informatie?

De informatie op deze website is uiteraard maar een kleine kennismaking. Heeft u meer vragen of wilt u persoonlijk kennismaken en een en ander al eens doorspreken, neemt u gerust contact met ons op.